top of page

מתווה פיצוי לעוסקים ועסקים - עם כלביא

  • Writer: אקאונטפיקס
    אקאונטפיקס
  • Nov 11, 2023
  • 3 min read

Updated: 6 days ago


המסמך עודכן ב-28/7/2025.



הכנסת אישרה ביום שלישי בלילה (22.7.25) את מתווה משרד האוצר לעסקים בגין הנזק העקיף בעקבות מלחמת "עם כלביא".


המערכת נפתחה להגשה.

ההגשה הינה אישית,

כלומר רק באפשרותך להגיש את הבקשה באיזור האישי במס הכנסה, בדומה להגשת הבקשה למענקים בתקופת הקורונה.


את הפיצוי יהיה ניתן להגיש עד 90 יום מאישור המתווה (משמע עד 20/10/25).


אין להוציא חשבוניות מס או קבלות על הפיצוי!


על פי המתווה שאושר, הפיצוי הינו לעסקים בכל רחבי הארץ שמחזור הפעילות השנתי שלהם בשנת 2022 הינו 12 אלף שקל ומעלה, וקיימת ירידה במחזור של מעל ל-25% לדיווח חד חודשי או 12.5% לדיווח דו חודשי בחודשים מאי ו/או יוני 2025, בחלוקה לקטגוריות לפי סוג העסק וגודלו.


הפיצוי רלוונטי לעסקים שנפתחו עד ל-31 במאי 2025.


מיד ההסבר לפי קטגוריות : 


לינק להגשת הבקשה באתר רשות המסים - ttps://www.gov.il/he/service/claim-compensation-am-celavie


סרטון הסבר של רשות המסים - https://www.youtube.com/watch?v=OBoc-_2-2aE


למתווה המלא באתר רשות המסים - https://www.gov.il/he/pages/sa210725-2



איזה מידע תצטרכו להגשת הבקשה:

  1. מחזור עסקאות לשנת 2022.

  2. הוצאות (תשומות, כולל הוצאות עם מע"מ 0) לחודשים ספטמבר 2022 עד אוגוסט 2023.

  3. הכנסות במאי/יוני 2023 וגם את ההכנסות במאי/יוני 2025.


על מנת לבדוק את שיעור הירידה בהכנסות (סעיף 3 לעיל) כדי לוודא את זכאותכם, 

הכנסו לתוכנת ההכנסות שלכם ובדקו את שיעור הירידה : 

הכנסות בחודשים מאי/יוני 2025, לחלק להכנסות בחודשים מאי/יוני 2023 -

אם המספר גדול מ-0.75, אינכם זכאים לפי המתווה הנוכחי.


במידה ואתם עונים על שיעור הירידה - אתם מוזמנים לקבל מאיתנו את המידע המפורט כפי שמוזכר לעיל.


שימו לב וקראו בעיון את ההנחיות להגשת הבקשה לפני שאתם חותמים עליה!


אנו כמובן זמינים לכל שאלה או הבהרה



יש ללחוץ על הקישור למעבר לקטגוריית העסק שלכם :








עוסקים פטורים


לעוסקים פטורים ממע"מ יוענק סכום קבוע בהתאם לגודל העסק : 

1,833 ש"ח לעוסקים עם מחזור של עד 50,000 ש"ח.3,300 ש"ח לעוסקים עם מחזור של עד 90 אלף ש"ח. 4,400 ש"ח לעוסקים עם מחזור של עד 120 אלף ש"ח.




עוסקים מורשים וחברות עם הכנסות שנתיות עד 300,000 ש"ח בשנה


לצורך קביעת הזכאות תתבצע השוואה בין הדיווח לחודש יוני 2025 (או חודשים מאי-יוני 2025) לחודש יוני 2023 (או חודשים מאי-יוני 2023). 


לעוסקים וחברות שהחלו פעילותם לאחר ה-1 בינואר 2023, תיבחן הזכאות לפי ממוצע חודשי של מחזור עסקאות מיום תחילת הפעילות או מ-1 בינואר 2025 (לפי המאוחר) ועד סוף אפריל 2025 למדווח דו חודשי או סוף מאי 2025 למדווח חד חודשי. 


לעוסקים וחברות שמדווחים על בסיס מזומן ועיקר הכנסותיהם מתשלום שוטף 30+ תינתן האפשרות לקבל פיצוי על סמך דיווחיהם לחודשים יולי ו/או אוגוסט 2025.




עוסקים מורשים וחברות עם הכנסות שנתיות מעל 300,000 ש"ח בשנה ומעסיקים


לצורך קביעת הזכאות תתבצע השוואה בין הדיווח לחודש יוני 2025 (או חודשים מאי-יוני 2025) לחודש יוני 2023 (או חודשים מאי-יוני 2023). 


לגבי עוסקים וחברות שהחלו את פעילותם לאחר ה-1 בינואר 2023, תיבחן הזכאות לפי ממוצע חודשי של מחזור עסקאות מיום תחילת הפעילות או מ-1 בינואר 2025 (לפי המאוחר) ועד סוף אפריל 2025 למדווח דו חודשי או סוף מאי 2025 למדווח חד חודשי. 


לעוסקים וחברות שמדווחים על בסיס מזומן ועיקר הכנסותיהם מתשלום שוטף 30+ תינתן האפשרות לקבל פיצוי על סמך דיווחיהם לחודשים יולי ו/או אוגוסט 2025.


העוסקים והחברות זכאים לפיצוי שיורכב מהחזר תשומות (החזר הוצאות) של 7%-22% בהתאם לשיעור הפגיעה במחזור העסקים, וכן מהחזר של הוצאות השכר ביחס לגובה הפגיעה.


במידה ושיעור הירידה בהכנסות הינו פחות מ-25% (כולל ירידה של 24.9%....) אין מה להגיש בקשה!





מידע על הוצאת עובדים לחל"ת


• הוסר תנאי קיזוז ימי חופשה צבורים עד לקבלת דמי האבטלה.

• תקופת החל"ת המינימלית עד לקבלת דמי אבטלה ירדה מ-30 ל-12 יום, שמותר לעבוד בתוכם יומיים.

• עובדים יהיו חייבים לעבוד מינימום 6 חודשים רצוף (לא בהכרח אצל אותו מעסיק).


שימו לב - הוצאה לחל"ת רטרואקטיבית הינה רק עבור עובדים שלא עבדו בפועל בימי המלחמה לפחות 10 ימים ולא הגיעו לעבודה וגם לא עבדו מהבית!


במידה ויש לכם עובדים שלא עבדו כלל, בשום דרך לפחות 10 ימים, שלחו לנו מייל או ווטסאפ ונרחיב בהתאם למקרה שלכם.


Comments


bottom of page